23 May 2009

23 MAYIS KONTROL


16 numaraya 2. ballık verildi.

Suni bölmeler den 27-28 numaralar şimdiye kadar yumurta atması gerekiyordu aramaya rağmen ana olmadığı anlaşıldı, günlük yumurta verildi,bakalım ne olacak.

Artvin den gelen iki ananın biri hatam yüzünden öldürüldü.Ana memeleri yapan 20 numaraya vermiştim bütün memeleri alarak o kadar bakmama rağmen anayı bulamamıştım.22 mayısta baktığımızda yeşilbaşaı göremedim sonra kovan önünde bulduk.Meme ve ana kontrolü yaptım gene bişey göremeyince strafor çiftleştirme kovanında yumurtlayan anayı kutuda verdim.Bugün açıp salayım diyerek kovanı açtığımda tamamen tesadüf aramadığım halde dolaşan kovanın anasını gördüm.İkinci anada ipten döndü.Bu da bana iyi tecrübe oldu.Anayı aldım güzel güçlü bir devşirme yaptım ona verdim kutuyla.( 35 numara)Kabul görürse mayıs çıkmadan kat veririz galiba.25 numaraya verilen diğer Artvinli yi dün çıkardım kafesinden bu gün baktım yumurta atmış ana yı ikici tur aramada bulabildim.Şükür o bari kabul edildi.

4 numarayı incelerken ana arı doğdu bende kalan 2 memeli çıta ve bir çıta daha alarak kovanı 2 şer çıtadan 2 böldüm.Bu kovan toplamda 5 e bölünmüş oldu.3 (bir haftaya yakındır yumurta atıyor) 31,32,34 bunlarda analar çıkmak üzere.(Bu kovan nisanda bir numaraydı gelişimi çok iyidi,umarım kızları anaya çeker)

10 ve 26 ya kapalı takviye yapıldı.

Plan : Kovan sayısı şu an 35 e ulaştı. 25 tanesi yumurta atıyor.Gelişme durumuna 25 kovan bala yönlendirilecek geçen seneki kovan başı verim... yakalarsak ne ala.Diğerlerleri bölünecek,Kafkas melezinden ve iyi gelişenlerden (16,12) ana üretilecek.Hedef eylüle kadar 60 kovana ulaşmak.Kışa 55 kovan girebilmek.

2 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Nasılsın?Ayağın iyileştimi?Mesanger programında çözemediğim problemler var.O bakaımdan uzak kaldım sizlerden.

Orhan ÖNDER dedi ki...

Şükür Hayati hocam yüzde yüz olmasada iş kaybım yok .Bir yıl alırmış normale dönmesi, yinede arılara kavuşmak çok güzel.
İyi çalışmalar...