6 Nis 2009

ÇITA VE PETEK TAKILMASI


Nisan başında havaların açması ve arılarında çalışmasıyla bizdede telaş başladı.Yalnızlık ve de ayağın alçıda olması bu telaşı hızladırdı.Şöyleki güneşle beraber arıların canlanması ve hızla gelişmeye başlaması bir yandan sevindirirken bir yandanda hummalı çalışmaya sevketti.




Yardımcım komşumun yaramaz oğlu Ali Eren; neşe kaynağımız ,aynı zamanda kolbastı hastası:)))

Mecburen evin içi atölyeye döndü daha önce deliklerini deldiğim çıta parçalarından yaklaşık günde 200 çıta civarı çakarak tahmini ihtiyacıma yakın 600 civarı çıta çakıldı


Diğer yandan eski çıkma çıtalarda temizlenerek güneşten istifade edilerek 30 tanesine mum takıldı,hazırlıksız yakalanmamak için hatta 6 nisanda bazı kovanlara verilmesi planı vardı ,yalnız 2 kovana verebildim .Şerbetleme esnasında klavuz petek takılı çerçeve takviyesi yaparız diye düşünürken sıcaklığın düşük olması ve de arıların huysuzluk çıkarması üzerine sadece 4 ve 19 numaralara verebildik. 4 numara maşallah haftaya kat ister vaziyete gelir sanırımBu senenin favorisi şu an.Diğer kovanlarımızda bakım yaptığım 2 nisana göre oldukça atılım içinde.


Bu da eldivende yeni moda ,geçen yıl iki tane eldiven eskittim(canım biraz tatlıdır)İkisi de parmaklar parçalandı diğer yerler sağlam.Bende 1 Tl ye satılan iş eldiveni ile eski eldivenden güzel bir eldiven yaptım:Oldukça kullanışlı arıalar gene yapacağını yapsada...Arının hiç sokamadığı eldivende var ama onlarla da iş yapılmıyor çıta tutamıyorum.

Arılarımın son düzeni.


5 yorum:

TEMEL dedi ki...

Maaşallahın var. Bu hız ile siz Viyana kapılarına kadar gidersiniz. Ama yardımcınız daha çalışkan görünüyor. Tek başınıza yapmamışsınız, çırağın hakkını yemeyin...
Saygılar,başarılar...

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

hocam
geçmiş olsun
arıcı deiğin böyle olacak
bu ayakla bu sevgi görülür sey değil
kolay gelsin
başarılar

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam geçmiş olsun,inşallah en kısa zamanda eski halinize dönersiniz,işlerinizde kolaylık ve başarı dileklerimle.

Orhan ÖNDER dedi ki...

Arkadaşlar teşekkür ederim dilekleriniz için.
Taşkın Bey başka bir uğraş olsa bu durumda bu kadar istekli çalışırmıydım bilemiyorum gerçekten arıcılık büyük bir sevda imiş.
Sizlerede iyi çalışmalar...

Arıcı 07 dedi ki...

Orhan Bey daha iyileşemedinmi Dost?Havalar Antalyada ısındı buraya gel,misafirim ol ve ayağın çabucak iyileşsin.