6 Eki 2008

Arılıkta son durum


Arılıkta yapılan düzenleme ile kışlama pozisyonu alındı.Öndeki sıra gün gün yavaş yavaş güneye çevrildi.Kışa doğruda üzerlerini naylon yada branda ile örtmeyi düşünüyorum.







Eşek arıları için hazırlanan tuzaklar boşaltıldı.İçine yeniden ekşimiş şerbet konuldu.Az da olsa hala kovanlara dalış yapıyolar.Birde bunlarla mücadele etmeseydik tuzaklar olmasaydı acaba sağlam kovan bırakıymıydı bu canavarlar.

6 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

GÜZEL VE DÜZENLİ BİR ÇALIŞMANIN GÖSTERGESİ MÜCADELE VE BAŞARININ SONUCU BU OLSA GEREK VE BAŞARI GELMİŞ TEBRİKLER.
ARIYI ÇOK SARMAK RÜTUBET VE ARIYA YANLIŞ UYARI İCERSİ GİBİ DIŞARSIDA SICAK ORTAMDIR GİBİ YANILGI SONUCU KIŞ ARI KAYIBINI GETİRMEZMİ KOLAYGELSİN

Arıcı 07 dedi ki...

Tebrikler.Başarının 1.basamağı azimli olmak,2.basamağıda planlı çalışmak3.basamağı araç ve gereçlerin modernizasyonu4.de arıcılıkda zamanında hastalıklara karşı mücadele...Bunları yaptığın zaman herşey iyi gider inşaallah.

Orhan ÖNDER dedi ki...

Uyarılarınıza teşekkür ederim üstadlar.Malumunuz arıcılıkta henüz 6. ayım ilk kışlama hazırlığı yapıyorum.Sesli düşündüm yapmayı tasarladıklarımı.Ali osman Bey bloğunuzu da ilgiyle takip ediyorum.Tavsiyeleriniz ve uyarılarınızı hep beklerim .Sağlıcakla kalın...(arılarımın üzeri açık rüzgara karşı da tam korunaklı deil,bazı bloglarda rastladım naylon ve benzeri örtüye üstelik kışlarımız (Samsun/Havza) oldukça soğuk geçer,Eskişehir Kütahya çorum a yakındır iklim)

Arıcı 07 dedi ki...

nasılsın Arılar kış hazırlığındamı?yoksa mevsime uygun harekete devam ediyorlarmı?

TUNCAY HADİSE dedi ki...

SN ÖNDER,
2MX1M ÇATILAR İÇİN OLUKLU SACLARDAN KOYARSANIZ NEM PROBLEMİ ORTADAN KALKAR DÜŞÜNCESİNDEYİM.KENDİM ARILARI KAPALI YERDE KIŞLATIYORUM AMA KAR YAĞANA KADAR DIŞ ORTAMDA SAC ÖRTÜ KULLANIYORUM VE ÜSTÜNE RÜZGAR UÇURMASIN DİYE BÜYÜKÇE TAŞ AĞIRLIK KOYUYORUM.ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA RESİMLERİ BLOĞUMDA YAYINLAYACAĞIM.
İNŞALLAH SİZDE FAYDALANIRSINIZ.
SAYGI VE SELAMLAR.

Orhan ÖNDER dedi ki...

Tuncay bey teşekkür ederim tavsiyene.Aynı şeyi düşünüyoruz.iki haftadır elim değip yapamadım işlerden.Eski düz saçlardan var 2 parça elimde boş duruyor,yeni oluklulardanda alıp tamamımın üzerini kapatmayı planlıyorum.
Hayati Hocam buralar da ısı oldukça düştü.Biraz da şans deyim hafta sonu genelde ya kapalı ya serin.Arılarda işlev durmuş gibi en son 15 gün önce açmıştım.Bazılarından boşalmış petekleri aldım az gördüğüme bal takviyesi yaptım.Kapalı yavru çok azdı. Genelde 4-5-6 çıta yoğun arı kaplı kovanlar.Hayırlısı bakalım...Bu gün hava iyiydi(cuma)hafta sonu da böyle olursa kovanları açabilirim galiba.
Selamlar..