27 Eyl 2008

Sevdiklerimizi Keklemeyelim,Arılar Hariç

Arkadaşlar bir arkadaşım mail atmış.Telefonlarımda denedim.Doğru herhangi bir talimat vermediğm halde yönlendirmeler açıkmış.Kontör atışları ne kadar doğru bilemiyorum ama dikkatli olmakta yarar var.

OKUYUN VE ARKADAŞLARINIZA BUNU GÖNDERİN!!!

CEP TELEFONU KULLANANLAR

Her arama yaptığımda ekranımdaki 'aktif aramalar' yazısı benim de dikkatimi çekiyordu aslında ama, durumun farkında değildim. ##002# 'i aradım hemen ben de. Gerçekten de aktarma iptal dedi. Demek bize sormadan arama aktarması komutu verilmiş. Hemen siz de düzeltin.

ÇOK ÖNEMLİ!!! Lütfen Hemen Uygulayın...

Okuyacağınız yazı OPERATÖLERİ karalama kampanyası değildir. Her ne kadar ilk okunduğunda şüphe ile yaklaşılsa da, deneyince gördüm. Siz de mutlaka iletebildiğiniz kadar herkese bu maili
forward edin.
CEP TELEFONU KULLANANLAR Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın ve arayın. Ekranınıza aktarma iptal diye bir yazı gelecek. Böylece bugüne kadar sizden para kırpan!!! yönlendirmeyi kaldırmış oluyorsunuz. Bu işlemi yapmadığınız müddetçe, size ulaşamayan herkesten bir kontör düşülüyor...
Bunu cep telefonu kullanan herkese göndermenizi rica ediyorum. Göndermediğiniz takdirde sizin her aramanızda da, sizden de kontör düşüyor. Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarlı ise, dinlediğiniz 1 sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de bir normal arama karşılığı ücretlendiriliyorsun uz !!! İşin garip olan kısmı bu değil aslında. Normal hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarlı bir telesekreter yokken, herkese bu telesekreter otomatik olarak ayarlı geliyor!!! Yani, sizin hiçbir şeyden haberiniz yokken, tabiri yerindeyse belli etmeden sizden hıncını alıyor. Arkadaşınızı aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5 kontor. İki dakika sonra yine mi ulaşamadınız bir 1,5 kontör daha... İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes (diğer operatörlerde olduğu gibi) aranılan telesekreterin bedava olmasını bekliyor.
Bu olayı iptal ettirmek ise daha da komik; müşteri hizmetlerini arıyorsunuz, durumu anlatıyorsunuz. Görevliler de size telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda tele sekreterin kaldırılabileceğini anlatıyorlar. Bu mail'i bana gönderen dostuma teşekkür ediyorum.

2 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Hay Allah Razı Olsun.Nerden Buldun bunu...Kendi hattım hariç,evde daha 4 hat varıd.Çocuklar,baba kontur yiyor diyorlardıda ben kaale almıyordum.Demekki iş doğruymuş.Teşekkür Orhan Bey.Sağol.Böyle bildiğin başka konular varsa E-Mail geçermisin?

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

İşte arıcılıkta blokların çeşitli faydalarından birisi daha global olmak böyle birşey teşekkürler,sizden özür dilerim ama bende blog'ta konuyu yazdım isterimki herkes konuya vakıf olsun,ayrıca Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlarım..